Giełda walutowa Forex
Forex - start  Wiedza       Wybór platformy   Zarządzanie   Kursy walut      Forum Forex Forum RSS Feed   

AMP Trading - rynek futures oraz forex

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja   Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj

AMP Trading - rynek futures oraz forex
Idź do strony 1, 2  Następny

Subskrybuj ten Temat | Dodaj do iGoogle

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forex Strona Główna -> Platformy transakcyjne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nito
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 12:19    Temat postu: AMP Trading - rynek futures oraz forex Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siedziba Chicago ,członek Futures Commission Merchant, National Futures Assocation.
Nie są Market Makers !!! Nigdy nie są drugą stroną transakcji!!!

Tylko waluty forex lub kontrakty terminowe z wszystkich najważniejszych giełd światowych, żadnych CFD
Zapraszam do testowania - o to linki do rejestracji rachunku demo

http://www.ampfutures.com/GMT.php lub

http://gmtrading.pl/index.php?option=com_artforms&formid=7

Jestem IB na Polskę w razie pytań proszę o kontakt :
demoamp@gmail.com
at@gmtrading.pl
GG 866464

Pozdrawiam Paweł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
forex
Gaduła
Gaduła

Pochwał: 3

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 12:40    Temat postu: Re: AMP Trading - rynek futures oraz forex Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nito napisał:
Tylko waluty forex lub kontrakty terminowe z wszystkich najważniejszych giełd światowych, żadnych CFD

Fajnie, ale nie podales waznej informacji, ze oni NIE sa brokerem walutowym, a jedynie handluja kontraktami na waluty. Konsekwencja tego sa m.in. ograniczone godziny handlu. Niby drobny szczegol, a wiele zmienia.

Poza tym czemu na ich stronie nie ma informacji o prowizjach? Tajemnica handlowa?
Powrót do góry
nito
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 13:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Napisałem wszystkie kontrakty terminowe najważniejszych giełd światowych a więc także kontrakty na waluty.
Napisałem również rynek forex (rynek walutowy) bo to także prawda więc nie ma żadnego ograniczenia jeśli chodzi o godziny handlu na rynku forex normalnie 24 na dobę.
Tak więc informacja jest podana i dodatkowo prawdziwa SĄ także brokerem walutowym.
Pozdrawiam
Powrót do góry
forex
Gaduła
Gaduła

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 13:09    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nito napisał:
Napisałem wszystkie kontrakty terminowe najważniejszych giełd światowych a więc także kontrakty na waluty.
Napisałem również rynek forex (rynek walutowy) bo to także prawda więc nie ma żadnego ograniczenia jeśli chodzi o godziny handlu na rynku forex normalnie 24 na dobę.
Tak więc informacja jest podana i dodatkowo prawdziwa SĄ także brokerem walutowym.
Pozdrawiam

Nie moge tego znalezc na ich stronie. Podaj linka gdzie sa wymienine pary walutowe na ktorych mozna u nich grac oraz warunki handlu.
Powrót do góry
marmon
Gaduła
Gaduła

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 14:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

http://www.ampforex.com/

forex, tutaj masz info
Powrót do góry
Rooney
Gaduła
Gaduła

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 17:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nito napisał:
Pozdrawiam

Albo jestes kompletnym ignorantem, albo celowo probujesz wprowadzic ludzi w blad. AMP nie jest brokerem forex, tylko posrednikiem - GAIN CAPITAL.

Nastepny IB dupek... mnoza sie jak grzyby po deszczu.

Rooney
Powrót do góry
nito
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 22:36    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cóż nie znam źródła Pańskiej frustracji jednak nikogo nie wprowadzam w błąd. Osobiście preferuje rynki regulowane, ponieważ na OTC pojawia się coraz więcej firm z siedzibami w krajach o luzniejszych regulacjach prawnych więc jako że współpracuje z AMP poinformowałem także o rachunku forexowym dającym możliwość obecności na ECN za ich pośrednictwem.( wiadomo aby w pełni handlowac na ECN trzeba być posiadaczem grubego portfela ale o tym każdy uczestnik forexu wie wiec szkoda nad tym się tu rozwodzic) Zakładając rachunek w AMP klient nie ma gorszych warunków handlowych a otrzymuje pełne wsparcie i w pełni profesjonalną pomoc. Jeśli przez to mam być IB dupkiem to przyjmuje to jako komplement.

Pozdrawiam
Powrót do góry
MACIEK408
Pasjonat
Pasjonat

Pochwał: 18

PostWysłany: Czw 03-09-2009, 23:21    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jezeli ma MT4 to nie mogą być normalne kontrakty futures. Metaquotes robi soft tylko dla marketmakerów.

poza tym na stronie jakoś nie moglem znaleźć siedziby firmy. dobrze chyba ukryta. podaj adres szanowny nito to sprawdzimy, czy stoi w szczerym polu na Cyprze, czy dzieli gabinet z agencja nieruchomości w Belize City czy Port Louis. jak dla mnie firma z telefonem, ale kryjącą swój adres to jakiś lewy temat, bo155 N. Michigan Avenue ste. 615 Chicago, IL 60601 to tylko adres obsługi prawnej w biurowcu pełnym ortopedów, budowlanki i speców od transplantacji włosów.

nito napisał:
Nie są Market Makers !!! Nigdy nie są drugą stroną transakcji!!!

czyli są amerykańskim domem maklerskim w polskim rozumieniu ? można u nich kupić e-mini NQ na przykład ?

Cytat:
Goldman Sacks, Dressdner Bank
ciekawe banki generalnie jako partnerzy Smile jakieś fejki Smile

dla mnie to zamaskowany [nie wiedzieć czemu ] marketmaker. przekonaj mnie nito ze jest inaczej.
Cytat:

Forex.com acts as the clearing agent and counterparty to customers margined forex transactions introduced by Amp Forex. Forex.com is a registered Futures Commission Merchant (FCM), regulated by the Commodity Futures Trading Commission (CFTC), and a member of the National Futures Association (NFA).

cytat ze strony - to w końcu to jest AMP czy Forex.com Question wrzucacie deale do jednego wora - kompanie nigdy nie są stroną transakcji, bo stroną dla klientów forex.com jest AMP, a dla klientów AMP jest forex.com ? czyli jesteście real gracz na interbanku, ale pośrednikiem jest MM? proszę wytlumacz, bo dla mnie to jakiś dobry geszeft...

PS n kolejna firma typu MM udająca ze nią nie jest. to raczej zmusza do myślenia. najbardziej mnie denerwuje ten brak adresu. jeszcze się z takim czymś nie spotkałem. Mauritius, Belize, British Virgin Islands, zawsze podawali...

Dodano po 41 sekundach:

nito napisał:
grubego portfela

z tego co wiem to wystarczy 10k$

nito
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 0:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

,1

Dodano po 5 minutach:

MACIEK408 napisał:
poza tym na stronie jakoś nie moglem znaleźć siedziby firmy. dobrze chyba ukryta. podaj adres szanowny nito to sprawdzimy, czy stoi w szczerym polu na Cyprze, czy dzieli gabinet z agencja nieruchomości w Belize City czy Port Louis. jak dla mnie firma z telefonem, ale kryjącą swój adres to jakiś lewy temat, bo155 N. Michigan Avenue ste. 615 Chicago, IL 60601 to tylko adres obsługi prawnej w biurowcu pełnym ortopedów, budowlanki i speców od transplantacji włosów.

Hmm ograniczę się w odpowiedzi bo widzę że tu część osób sobie żarty robi ale nie powiem uśmiałem się przed snem. Jesli chodzi o futures jakie sobie Pan zyczy ES,NQ,CL,NG.......a co do szczerego pola na cyprze i adresu

http://www.nfa.futures.org/basicnet/Details.aspx?entityid=0412490&rn=N

Prosze sobie zadać trud kliknięcia na ten link i z całym szacunkiem ale nie będę sie zabawiał w kabaret bo się wątek strasznie zaśmieci.
Pozdrawiam
Powrót do góry
forex
Gaduła
Gaduła

PostWysłany: Pią 04-09-2009, 1:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

marmon napisał:
http://www.ampforex.com/

forex, tutaj masz info

No tak, tutaj to jest. Ale czemu ten adres sie nie pojawil juz w pierwszym poscie? Autor zalozyl, ze jestesmy jasnowidzami?

Zapoznalem sie z ich oferta i sam nie wiec co o tym sadzic. Nie biora prowizji, ale jest okreslony minimalny spread (przykladowo 1.6 pips na EURUSD). Troche to zalatuje MM, choc nie musi tak byc (moze faktycznie biora oferty z interbanku, doliczaja do nich swoja prowizje i to prezentuja klientowi). Osobiscie preferowalbym widziec rzeczywisty karnet zlecen wraz z wolumenem na poszczegolnych poziomach cenowych a placic prowizje niz dostawac dane "skorygowane" przez brokera. W pierwszym przypadku na pewno jest wieksza przejrzystosc.

Dodac nalezy, ze ten broker oferuje tez konta mini z wysokim lewarem, malym kapitalem poczatkowym i mini lotami. Na tych kontach jest juz bez watpienia MM, bo na interbanku nie ma handlu na takich warunkach.

Na stronie www.ampforex.com nie dokopalem sie do ich adresu pocztowego. Kontakt jedynie telefoniczny lub przez formularz na stronie. Podobnie jak u MACIEKa408 u mnie rowniez nie budza zaufania firmy, ktore nie chca zdradzic swojego adresu. Rodzi to podejrzenie, ze w sytuacji ewentualnego konfliktu z brokerem bedziemy mogli skorzystac ze znanej rady: "pisz pan na Berdyczow".

Ostatnio zmieniony przez forex dnia Pią 04-09-2009, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forex Strona Główna -> Platformy transakcyjne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: