Giełda walutowa Forex
Forex - start  Wiedza       Wybór platformy   Zarządzanie   Kursy walut      Forum Forex Forum RSS Feed   

XTB - złodziejskie działanie platformy, ostrzeżenie

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja   Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj

XTB - złodziejskie działanie platformy, ostrzeżenie

Subskrybuj ten Temat | Dodaj do iGoogle

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forex Strona Główna -> Platformy transakcyjne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fioletowy
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw 27-12-2007, 11:40    Temat postu: XTB - złodziejskie działanie platformy, ostrzeżenie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Muszę napisać o kolejnym sposobie na okradanie klientów przez XTB, oprócz znanych zawyżonych spreadów i złodziejskich swapów, odkryłem ich nową złodziejską funkcję platformy.
Załóżmy że stawiacie zlecenie z limitem ceny i pozostawiacie je na następne sesje, jeżeli otwarcie na kolejnej sesji będzie z luką i przekroczy poziom Waszego zlecenia z limitem to i tak Wasze zlecenie wykonają po cenie jaką postawiliście w limicie, nieważne 10 czy 100 punktów będziecie do tylu a XTB na tyle Was okradnie.
Żeby było jeszcze ciekawiej to nawet gdybyście tuż przed otwarciem chcieli wycofać takie zlecenie lub zmienić limit to nie ma takiej możliwości, bo według nich "rynek nie działa", pomimo że np. PLNCASH otwiera się o 9.35, pozostaje Wam tylko patrzeć jak jesteście dym..ni.
I tym sposobem XTB nagrabił sobie doszczętnie, szukam nowej platformy i kończę z oszustami !!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nowicjusz123
Gaduła
Gaduła

Pochwał: 1

PostWysłany: Czw 27-12-2007, 12:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fioletowy napisał:
jeżeli otwarcie na kolejnej sesji będzie z luką i przekroczy poziom Waszego zlecenia z limitem to i tak Wasze zlecenie wykonają po cenie jaką postawiliście w limicie

Pokaz mi platforme z mt4 ktora tak nie robi.

fioletowy
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw 27-12-2007, 12:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W zasadzie to intensywnie pogrywam na kontraktach GPW, a na XTB to tak okazjonalnie, dlatego nie mam doświadczenia z tymi platformami, ale tym mnie ewidentnie zaskoczyli i nie widzę rzeczowego wytłumaczenia na takie działanie.
Powrót do góry
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

PostWysłany: Czw 27-12-2007, 13:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zalozmy ze :
3 minuty przed zamknieciem rynku np kupuje dana pare po 1,4550 ( ustawiam szybko SL na 1,4540 i TP na 1,4560) , i po weekendzie jak otworza znowu rynek np z luka na 1,4500 to mi zaliczy SL na 1,4540 , czyli bede tylko 10 pipsow do tyłu??
to samo z TP jakby sie otworzylo po weekendzie na 1,4600 to mi zrealizuja TP na 1,4560 tylko z 10 pipsami zysku???
nowicjusz??
Powrót do góry
fioletowy
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Czw 27-12-2007, 13:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kingjaxe napisał:

otworza znowu rynek np z luka na 1,4500 to mi zaliczy SL na 1,4540 , czyli bede tylko 10 pipsow do tyłu??
to samo z TP jakby sie otworzylo po weekendzie na 1,4600 to mi zrealizuja TP na 1,4560 tylko z 10 pipsami zysku???
nowicjusz??

TP tak jak piszesz ale SL możesz sobie zamknąć po tym przykładowym 1,4500 albo czekać aż dojdzie do 1,4540 !!!

Nie ma lekko, złodzieje wszystko przemyśleli.
Powrót do góry
Nievinny
Główny Moderator
Główny Moderator

Pochwał: 46

PostWysłany: Czw 27-12-2007, 14:16    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest już wątek o XTB, tam kontynuujcie. Potem można będzie przenieść psoty. Porządek musi być.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forex Strona Główna -> Platformy transakcyjne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: